اخبار اقتصاد ایران

توسعه ۵G در گرو توسعه فیبرنوری است | بهترین سناریو را برای توسعه فیبرنوری انتخاب کردیم

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: برای توسعه نسل پنجم اینترنت، اینترنت اشیا و بسیاری از فناوری های دیگر به جز فیبر نوری نمی توان به فناوری دیگری تکیه کرد.

افق میهن، «مجید سلطانی» مدیرعامل شرکت مخابرات درباره لزوم توسعه فیبر نوری که یکی از پروژه های مهم وزارت ارتباطات است، گفت: نگاهی که در توسعه فناوری وجود دارد باید مطابق با روند جهانی باشد. از آنجایی که نیازهای جهانی در این زمینه مشترک است، ما نمی توانیم خارج از این فرآیند کار کنیم.

وی افزود: با بررسی روند جهانی مشخص می شود که حتی کشورهایی که فناوری مربوط به ارتباطات نسل پنجم را دارند نیز سرمایه گذاری های زیادی برای توسعه فیبر نوری انجام داده اند. حتی کشورهایی که بیشترین سرمایه گذاری و تبلیغات را در زمینه اینترنت ماهواره ای انجام داده اند نیز در توسعه شبکه فیبر نوری سرمایه گذاری کرده اند.

سلطانی تصریح کرد: ۲ ماه پیش خبری مبنی بر اختصاص ۴۴۰ میلیارد دلار اعتبار از سوی آمریکا برای پوشش نقاط ضعف فیبر نوری منتشر شد. این نشان می دهد که توسعه فیبر نوری روندی است که در تمام نقاط جهان دنبال می شود. اما کیفیت و کمیت آن چگونه باید باشد و توسعه آن در چه زمینه اقتصادی باید با توجه به دارایی های کشور و نیاز مشترکین طرح اقتصادی بومی تهیه شود.

ما بهترین سناریو را برای توسعه فیبر نوری انتخاب کردیم

مدیرعامل شرکت مخابرات تاکید کرد: برای دستیابی به بهترین مدل توسعه فیبر نوری، بررسی هایی در شرکت مخابرات انجام شد و بر اساس یک برنامه ریزی دقیق اقتصادی و فنی، موضوع را به دور از بحث های تبلیغاتی بررسی کردیم. از بین ۱۲ سناریوی به دست آمده در نتیجه تحقیق، بهترین سناریو را انتخاب کردیم. سناریویی که هم توسعه کشور و هم توسعه شرکت مخابرات ایران و رضایت مشترکان در آن نهفته بود.

سلطانی با تاکید بر اینکه از خرداد سال گذشته توسعه فیبر نوری را آغاز کردیم و اکنون شاهد افتتاح گسترده فیبر نوری در تمامی استان های کشور هستیم. چون قرار است سرعت زیادی را پشتیبانی کند باید این کشش و توانایی را داشته باشد. در این زمینه به جز فیبر نوری نمی توان به فناوری دیگری تکیه کرد.

ایجاد هفت میلیون پورت فیبر نوری

وی در خصوص تعداد مشترکان فیبر نوری گفت: شرکت مخابرات ایران ۳۰۰ هزار مشترک فعال دائمی در کشور دارد اما پوشش آن نزدیک به ۳ میلیون است. در وظایفی که وزارت ارتباطات برای اپراتورها مشخص کرده است، فیبر نوری موظف شده است تا پایان سال ۱۴۰۳ پوشش هفت میلیونی را در همه شهرها و استان ها ایجاد کند و برای تحقق این هدف برنامه ریزی انجام شده است.

سلطانی با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی برای هر پورت فیبر نوری باید سه تا چهار میلیون تومان هزینه شود، افزود: برای تسریع در توسعه فیبر نوری بیشترین بحث مربوط به تخصیص اعتبار است. اعتبار مورد نیاز برای این کار باید تخصیص داده شود تا اپراتور بتواند به سرعت برنامه خود را پیش ببرد. به خصوص مجموعه ای مانند مخابرات که سال ها توسعه فیبر نوری را در دستور کار خود قرار داده و این یک پروژه عملی برای آن نیست. اگر پشتیبانی اعتباری به موقع انجام شود، می توانیم بحث توسعه فیبر نوری را به سرعت جلو ببریم. اکنون در تمام استان های کشور از سایر اپراتورها جلوتر هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا